Πώς βιώνεις μια κρίσιμη περίοδο;

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αντιμετωπίζουμε κάποιες φορές δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες, όμως, δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε. Από έναν χωρισμό, ή κάποιες σημαντικές εξετάσεις, σε μια λίγο άσχημη περίοδο, η ψυχολογία μας «πέφτει» και όλη μας η διάθεση χαλάει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να επαναφέρουμε τη διάθεση μας στα ύψη και να ξεπεράσουμε κάθε κρίσιμη περίοδο που μπορεί να έχουμε.

Αρχικά, η σωστή διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε αλλαγή στο mood μας, καθώς ορισμένες τροφές αυξάνουν την σεροτονίνη του οργανισμού. Σε συνδυασμό, επίσης, και με έναν καλό ύπνο, κάθε είδος άγχους ή αρνητικού συναισθήματος σταδιακά μειώνεται. Η ξεκούραση και η καλή διατροφή είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, καθώς ενδυναμώνουμε αρχικά τον οργανισμό, με σκοπό να δυναμώσουμε και την ψυχολογία μας.

Εξίσου σημαντικό είναι και η έξοδος/ παρέα με φίλους. Δεν έχει σημασία το που, αλλά το με ποιους. Μια χαλαρή κουβέντα με καλούς φίλους, ή μια έξοδος μαζί τους μας βοηθάει να ξεχαστούμε πλήρως, ενώ με το γέλιο αυξάνεται άμεσα η διάθεση μας και αλλάζει η ψυχολογία μας. Επίσης, κάποιο βιβλίο ή κάποια καλή ταινία, μπορεί να μας γεμίσει και να μας ενθουσιάσει, που είναι μια πολύ καλή αρχή.

Ταυτόχρονα, η Rhodiola Rosea αποτελεί ένα πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλει αποτελεσματικά στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου, προσφέροντας ενέργεια και καλή διάθεση. Στην ουσία, επιδρά στα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού, αυξάνοντάς τα, επιφέροντας έτσι ηρεμία, ευημερία και χαλάρωση στον οργανισμό.

Το βασικό σε κάθε μεγάλο πρόβλημα, είναι να προσπαθήσουμε να μην τα «παρατήσουμε», να ψάξουμε για λογικές λύσεις και να είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα περάσουν, αργά ή γρήγορα. Όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν και η απαισιοδοξία και η κακή διάθεση δεν μπορούν να μας βοηθήσουν κάπως. Σημασία έχει να θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτό που βιώνουμε, για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Photo: frankieleon

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας