Κοντινές εξορμήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αν η δουλειά και ο καιρός δεν επέτρεψαν μακρινές εκδρομές και ταξίδια, εμείς σου έχουμε μερικές κοντινές προτάσεις που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα!

Ξεκινάμε φυσικά με τη Χαλκιδική γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Κι αν θες να ξεφύγεις από τις συνηθισμένες επιλογές, όπως το πρώτο πόδι, τότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα τις ανεξερεύνητες παραλίες που βρίσκονται στη μύτη του δεύτερου ποδιού ή του τρίτου. Αν, μάλιστα, είσαι από τους τολμηρούς σου προτείνω κάμπινγκ στο Κριαρίτσι και φαγητό στη Συκιά!

Εναλλακτικά, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη προσφέρουν ησυχία και απόλαυση σε όλες τις ηλικίες! Μπορείς βέβαια να περάσεις και απέναντι στην Αμμουλιανή κι έτσι απλά να θεωρήσεις πως πήγες και σε νησί αυτό το τριήμερο!

Μια πιο κοντινή εξόρμηση είναι κι αυτή στην Πιερία! Έχοντας περάσει αρκετά καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων εκεί, έχω αρκετή αδυναμία στο Λιτόχωρο, ένα μέρος που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα! Φυσικά, εκεί κοντά θα βρεις τον Πλαταμώνα με το κάστρο του, τον Παντελεήμονα με τη νυχτερινή ζωή και τα κάμπινγκ!

Λίγο πιο μακριά και ίσως με ένα περιπετειώδη δρόμο, βρίσκονται οι πιο όμορφες ίσως παραλίες της Κεντρική Ελλάδας. Στο Πήλιο, λοιπόν, θα γνωρίσεις μοναδική φιλοξενία και θα απολαύσεις και φωτογραφίσεις  μοναδικά θαλάσσια τοπία. Ένα ακόμη μέρος για τους λάτρεις βουνού και θάλασσας. Εδώ οι επιλογές αμέτρητες: αν θες κάτι με κόσμο επίλεξε την Πορταριά ή τη Μακρινίτσα, διαφορετικά μπορείς να βρεις πιο απομακρυσμένα μέρη όπως το Χορευτό που να σου προσφέρουν γαλήνη και ξεκούραση! Μην παραλείψεις όμως μια επίσκεψη στο Μυλοπόταμο, μια παραλία ζωντανό μνημείο!

Κλείνοντας, για τους φίλους που μας διαβάζουν από τα νότια, έχουμε δύο λύσεις: η πρώτη ακούει και εδώ Πήλιο, καθώς βρίσκεται στη μέση. Η δεύτερη είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και η πιο γραφική: το Ναύπλιο! Όμορφα σοκάκια, παραλίες κι ένα γεμάτο ιστορία μέρος, σας περιμένουν.

Να περάσετε όμορφα και καλό καλοκαίρι!

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας