Ενυδάτωση και προστασία μαλλιών τους καλοκαιρινούς μήνες

Καθώς μπαίνουμε δυναμικά στο καλοκαίρι και έχοντας ήδη φροντίσει να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα προϊόντα για την προστασία μας από τον ήλιο, ήρθε η ώρα να φροντίσουμε και για την προστασία των μαλλιών μας. Με τις υψηλές θερμοκρασίες να είναι σήμα κατατεθέν και του φετινού καλοκαιριού, υπάρχουν μερικά tips που θα σας σώσουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και την θερμότητα που καταστρέφουν τις τρίχες των μαλλιών.

Αρχικά, το βασικό βήμα είναι να φροντίζουμε τα μαλλιά μας όπως ακριβώς και το δέρμα μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε σε όποια μορφή θέλουμε (spray, gel, λάδι) αντηλιακά προϊόντα για τα μαλλιά, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να ενισχύσουμε την προστασία με το να τα καλύψουμε με κάποιο μαντήλι ή καπέλο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην παραλία, καλό θα ήταν να τα ψεκάζουμε με κάποιο αντηλιακό spray ανά τακτά διαστήματα.

Το λάδι Huile De Mangue της KLORANE συνδυάζει το βούτυρο μάνγκο, το οποίο έχει θρεπτικές και τονωτικές ιδιότητες, με ένα φίλτρο αντηλιακής προστασίας, κάτι που το κάνει ιδανικό για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.  Το συγκεκριμένο προϊόν δεν χρειάζεται ξέπλυμα, ενώ οι ευεργετικές του δράσεις βοηθούν ιδιαίτερα τα ξηρά μαλλιά, τα οποία και ξανακάνει απαλά και μεταξένια, χωρίς να τα βαραίνει.

Εξίσου σημαντικό είναι και το μπάνιο πριν από κάθε βουτιά στη θάλασσα/πισίνα. Το νερό της βρύσης θα βοηθήσει τα μαλλιά ώστε να επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο αντίστοιχα. Αμέσως μετά τις… βουτιές, ξεπλένουμε και πάλι με νερό βρύσης και στην συνέχεια τα σκουπίζουμε απαλά με μια πετσέτα. Όσον αφορά το χτένισμα τους, καλό θα ήταν να μη γίνεται όσο τα μαλλιά είναι υγρά, ενώ οι βούρτσες με τα αραιά δόντια μπορούν να μειώσουν το σπάσιμο της τρίχας.

Η προστασία, όμως, συνεχίζεται κι μετά τη θάλασσα. Ένα μπάνιο με σαμπουάν που ενυδατώνουν την τρίχα και την θρέφουν είναι το ιδανικό. Μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις και ένα conditioner με τις αντίστοιχες δυνατότητες, ώστε να ενισχύσεις την φροντίδα των μαλλιών. Εξίσου καλή επιλογή είναι και τα after sun σαμπουάν ή conditioner, που έχουν σχεδόν ίδιες δράσεις.

Το βασικό, όμως, όλων είναι να αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου, καθώς θα ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας. Το κρύο νερό, επίσης, θα φέρει ακόμα περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σας.

 Photo: Danie M Viero

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας