Τελικά να βάλω κρέμα ΒΒ ή CC;

Μια από τις τελευταίες τάσεις στην ομορφιά είναι οι κρέμες προσώπου ΒΒ και CC. Η επιλογή της κατάλληλης ανάλογα του τύπου επιδερμίδας μπορεί κάποιες φορές να είναι κάπως δύσκολη. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές ανάμεσα στις κρέμες BB και CC;

Τα αρχικά «BB» σημαίνουν «beauty balm». Τα προϊόντα αυτά είναι «πολλά σε ένα»: κρέμα βάσης, ελαφρύ fond de teint, ενυδατική κρέμα, αντηλιακό και σε κάποιες περιπτώσεις συσφικτική και αντιγηραντική κρέμα. Η κρέμα «CC» σημαίνει «colour corrective» και περιέχει σαν βάση, κρέμα λάμψης, ελαφρύ fond de teint, ενυδατική κρέμα, αντηλιακό, αντιγηραντικά συστατικά, και μερικές φορές ενισχυτές κολλαγόνου.

bb-cream-vs-cc-creams

Οι κρέμες ΒΒ είναι συνήθως πιο πλούσιες και ταιριάζουν καλύτερα στο ξηρό δέρμα, με έμφαση στην πρόληψη των δυσχρωμιών, ενώ οι κρέμες CC τείνουν να είναι ελαφρύτερες και συνεπώς καταλληλότερες για δέρματα με τάσεις λιπαρότητας ακμής, εστιάζοντας στην διόρθωση των υφιστάμενων δυσχρωμιών.

Αυτές οι νέες φόρμουλες είναι στην πραγματικότητα η εξέλιξη της ενυδατικής κρέμας με χρώμα, συν τα επιπλέον συστατικά. Δεν έχουν τόσες πολλές χρωματικές  επιλογές, όπως εάν χρησιμοποιούσα μια ολοκληρωμένη σειρά με ορό, κρέμα και ξεχωριστό fond de teint, είναι όμως μια εύκολη και γρήγορη λύση!

Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των ματιών, χρησιμοποιώντας  τον παράμεσο σας, με ελαφριά χτυπηματάκια για να τονωθεί η μικροκυκλοφορία. Απλώστε την κρέμα, συνεχίστε με πούδρα, ολοκληρώστε με μάσκαρα και lip balm.

Βασίλης Βασιλείου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, έπαιξα μπάλα στην αυλή της Αγίας Σοφίας, μπάσκετ στην Ικτίνου. Αγαπώ τα ταξίδια, ιδιαίτερα όσα δεν έχω κάνει ακόμα, το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Côte-d'Or και το Barolo. Έχω τερματίσει Ironman Triathlon Full Distance και όταν δεν εργάζομαι στο φαρμακείο μου, στην οδό Μητροπόλεως 113 στη Θεσσαλονίκη, θα με πετύχετε να προετοιμάζομαι για τον επόμενο, κατά πάσα πιθανότητα αδιανόητο, αθλητικό στόχο.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας