5 ευρωπαϊκά μέρη για τις διακοπές του Πάσχα

Θες να εκμεταλλευτείς τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα με ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μακριά από αρνιά και μαγειρίτσες; Σου έχουμε μερικές οικονομικές και ευρωπαϊκές λύσεις!

 

Βερολίνο

Από τα πιο hip μέρη του κόσμου αυτή τη στιγμή μικρά σχεδόν ανεξερεύνητα μπαράκια, μια πόλη γεμάτη πάρκα και ιστορία που θα ικανοποιήσει κάθε περίπτωση ταξιδιώτη και κάθε ανάγκη του. Μπορείτε να βρείτε φθηνές πτήσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και να επιλέξετε για τη διαμονή σας κάποιο διαμέρισμα AirBnb. Από τους τοπικούς προορισμούς, ξεχωρίζουν το Μνημείο Ολοκαυτώματος, η πύλη του Βρανδεμβούργου και η East Side Gallery. Το Βερολίνο είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος για τους απανταχού Instagrammers! Φυσικά, εδώ θα πρέπει να αποχωριστείτε τις συνήθως υψηλές θερμοκρασίες που φέρει το ελληνικό Πάσχα.

Βουδαπέστη

Άλλο ένα κρύο μέρος που τα τελευταία χρόνια προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις. Η Βούδα και η Πέστη συγχωνεύθηκαν το 1873 και σήμερα η ενιαία πόλη έχει πληθυσμό ελαφρώς μικρότερο από δύο εκατομμύρια, με την πόλη να καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη. Αν την επισκεφθείτε, τότε σίγουρα θα πρέπει να δείτε τα σπα της πόλης, το Κοινοβούλιο και το κάστρο της Βούδας.

Άμστερνταμ

Μια μικρή σε έκταση πόλη που όλο και περισσότεροι Έλληνες όχι μόνο επισκέπτονται αλλά και…μετακομίζουν. Γεμάτη με μικρά, αλλά και μεγάλα κανάλια που εντείνουν τη διάθεση για βόλτα και ποδηλατάδα, το  Άμστερνταμ ενδείκνυται περισσότερο για αυτές τις όμορφες βόλτες και λιγότερο για τα μουσεία του. Σε κάθε περίπτωση, το Πάσχα οι τουλίπες θα έχουν μόλις ανθίσει και θα μπορείτε άνετα να απολαύσετε τις βόλτες σας!

Ρώμη

Πιο κοντά στα μεσογειακά δεδομένα μας, μια πόλη – μουσείο, δεν είναι άλλη από τη Ρώμη! Εδώ κατά πάσα πιθανότητα θα σας ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς ο καιρός δεν απέχει πολύ από τα ελληνικά δεδομένα κι έτσι θα απολαύστε τις βόλτες στο Κολοσσαίο και στο Βατικανό. Προκειμένου να αποφύγετε τις ουρές, φροντίστε να κλείσετε το εισιτήριο σας ηλεκτρονικά! Αν οι μέρες διαμονής σας το επιτρέπουν, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε με το τρένο και κάποια κοντινή πόλη. Εξάλλου, η αλήθεια είναι πως οποιοδήποτε μέρος της Ιταλίας και να επιλέξετε για τις πασχαλινές διακοπές σας, είναι δεδομένο πως θα έχετε πολλά μέρη να θαυμάσετε και να περάσετε αξέχαστα!

Βαρκελώνη

Και εδώ μιλάμε για μια μεσογειακή πόλη, που αν είστε φίλοι των τεχνών και της ιστορίας, μπορείτε κάλλιστα να περάσετε τις ημέρες σας σε μουσεία. Οι κοινωνικοπολιτικές αναταραχές του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και η τεράστια αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, ενδέχεται να έχουν μειώσει κάπως την αίγλη της Βαρκελώνης, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν ενδείκνυται για ένα υπέροχο ταξίδι. Μάλιστα, αν διαθέτετε πολλές μέρες, μπορείτε να ψάξετε για μια φθηνή πτήση προς την Ιμπίζα ή σε κάποιο κοντινό και εξωτικό νησί!

Φώτο: Lonely Planet

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας