5 Βιβλία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Ωραίες και οι σειρές, ωραίες και οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες αλλά Χριστούγεννα σημαίνει βιβλίο, ζεστό ρόφημα και κουβέρτα. Ο χρόνος στις γιορτές είναι μαγικά λίγο περισσότερος, έτοιμος να γεμίσει με ιστορίες, αστυνομικές, κοινωνικές, μοναδικές. Τα βιβλία του χειμώνα έχουν ήδη κυκλοφορήσει ενώ αναμένονται και αρκετοί ακόμα τίτλοι, μεγαλώνοντας έτσι τη διαθέσιμη για διάβασμα… ποσότητα.

«Αδέλφια» του Γιώργου Συμπάρδη

Στο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη, παρακολουθούμε τον «εμφύλιο» που ξεσπά ανάμεσα σε δυο αδέρφια. Η οικογένεια αντιμετωπίζει έναν μικρό πόλεμο, που αλληγορικά μας θυμίζει τον Κάιν κι τον Άβελ κατ’ αναλογία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Μεταίχμιο  

«Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας» της Stefanie Stahl

«Οι πεποιθήσεις μας είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα». Το βιβλίο της Stefanie Stahl, μιλάει για όλες εκείνες τις φορές που θα τύχει να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε παλιά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις, κάτι το οποίο επηρεάζει εμάς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Δεν αποδεχόμαστε, όμως, όλοι, πως πολλές φορές αυτό το παιδί είναι σκοτεινό και δεν μπορεί να βγει στο φως. Τότε, έρχεται η προσπάθεια αποδοχής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

«4 3 2 1» του Paul Auster

Το μεταμοντέρνο έπος του Paul Auster δε θα έπρεπε να λείπει από τη λίστα αυτή. Στις 3 Μαρτίου 1947 γεννιέται ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, το μοναδικό παιδί της Ρόουζ και του Στάνλεϊ Φέργκιουσον. Σε εκείνη τη μοναδική στιγμή, ξεκινούν τέσσερις παράλληλες ιστορίες, τις οποίες θα ζήσουν οι τέσσερις Φέργκιουσον.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

«Το δέμα» του Sebastian Fitzek

Ένα από τα ιδιαιτέρως γνωστά βιβλία, που από την ημέρα κυκλοφορίας τους κερδίζουν ολοένα και περισσότερους αναγνώστες. «Το δέμα» του Sebastian Fitzek, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος, με την ψυχίατρο Έμα Στάιν να είναι το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας. Η Στάιν πέφτει θύμα βιασμού. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το μόνο ασφαλές σημείο για εκείνη είναι το ίδιο της το σπίτι. Έως ότου, ο ταχυδρόμος την παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της. Ένα βιβλίο, εθιστικό, που παρουσιάζει καθαρά τα όρια του ανθρώπινου νου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

«Η θεραπεία» του Sebastian Fitzek

Μετά «Το δέμα», ο Fitzek μας παρουσιάζει ένα ακόμα περισσότερο εθιστικό βιβλίο. Όταν η 12χρονη Γιόζι εξαφανίζεται, πόσο πιθανό είναι η απάντηση να βρίσκεται στο αδιανόητο; Ένα εξίσου συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, με πολύπλοκους χαρακτήρες, γερή δομή αλλά άρτια εξελισσόμενη πλοκή!  «Η θεραπεία» ήρθε για να τονίσει και να επιβεβαιώσει πως «τα φαινόμενα απατούν».

Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

 

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας