3 +1 Tips για επίπεδη κοιλιά

Συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά των εορτών και να σμιλέψετε την περιοχή των κοιλιακών! Συνδυάζοντας ένα επιτυχημένο πρόγραμμα γυμναστικής με ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο, θέτουμε την ιδανική βάση για να χάσουμε το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά και να αποκτήσουμε την τόσο ποθητή επίπεδη κοιλιά ή ακόμα και μια σχετική γράμμωση. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω 3+1 tips, τα οποία σίγουρα θα βρείτε ιδιαίτερα βοηθητικά!

1. Το yogajournal.com τονίζει ότι κανείς μπορεί εύκολα να πετύχει την επιθυμητή επίπεδη κοιλιά με τη yoga, καθώς οι ασκήσεις της γυμνάζουν και την περιοχή των κοιλιακών. Μία από αυτές είναι και η «scale pose»: Καθίστε αναπαυτικά οκλαδόν και ακουμπήστε τα χέρια σας στο στρώμα και προσπαθήστε με τα χέρια να ανασηκώσετε τον κορμό σας. Πρόκειται για μια αρκετά απαιτητική άσκηση, οπότε αν δεν καταφέρετε να ανασηκώστε ολόκληρο τον κορμό, κρατήστε τα πόδια σας στο έδαφος και επικεντρωθείτε στο να σηκώσετε μόνο τους γλουτούς σας. Μείνετε «στον αέρα» για 2-3 δευτερόλεπτα και ξανακαθίστε.

2. Η διακεκριμένη fitness expert Kristin McGee ισχυρίζεται ότι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις κοιλιακών είναι η εξής: Τοποθετήστε το σώμα σας σε στάση σανίδας (plank) και ξεκινήστε να στριφογυρίζετε τη λεκάνη σας δεξιά και αριστερά, έως ότου ο γοφός να ακουμπήσει στο στρώμα. Μη χαλάτε τη στάση των χεριών σας, ενώ φροντίστε η κίνηση να προέρχεται από τη μέση σας. Μην ξεχνάτε τις αναπνοές, καθώς έτσι προστατεύετε τη μέση και ενδυναμώνετε τους κοιλιακούς σας.

3. Με το πέρας της εορταστικής άδειας, ίσως ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε και ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο να περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς -όχι αλατισμένους- (οι οποίοι βοηθούν στην καύση του λίπους, δίνοντάς σας αίσθημα κορεσμού), αβγά (τα οποία περιέχουν τη βιταμίνη Β12, την οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας ώστε να μεταβολίσει το λίπος) και πράσινο τσάι (το οποίο αυξάνει το μεταβολισμό).

+ 1. Για να ενισχύσετε την προσπάθειά σας, εμπιστευτείτε το Green Purity της εταιρίας Terranova. Πρόκειται για μια μοναδική σύνθεση βοτάνων φρέσκων ψυχρής ξήρανσης (fresh freeze dried), που αποτοξινώνει όλα τα όργανα του σώματος, χωρίς όμως να προκαλεί παράλληλη απώλεια θρεπτικών συστατικών, όπως συχνά συμβαίνει με άλλα αποτοξινωτικά σκευάσματα, ενώ, βάση της σύνθεσής του, έχει ισχυρή αλκαλοποιητική δράση και σύνθεση αλκαλοποίησης και είναι 100% φυτικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά. Ιδανικό για όσους ακολουθούν διατροφή για απώλεια κιλών και φυσικής αποτοξίνωσης σε όλο το σώμα.

Photo: Vic

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας