15 Χρόνια Diagonal. Οι επετειακές παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο

Οι φετινές παραστάσεις της σχολής χορού diagonal, οι οποίες είναι επετειακές καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια λειτουργίας της σχολής, θα διεξαχθούν στο Βασιλικό Θέατρο το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου 2018, ως εξής:

Σάββατο 19 Μαΐου 2018
20:30 έφηβοι/ενήλικοι

Κυριακή 20 Μαΐου 2018
17:00 παιδιά
20:30 έφηβοι/ενήλικοι

Παράσταση εφήβων/ενηλίκων
Η παράσταση των μεγαλύτερων μαθητών αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία αντιστοιχούν στα είδη χορού που εξειδικεύεται η σχολή: μπαλέτο, σύγχρονος χορός, jazz.
Στο Α μέρος η ομάδα μπαλέτου παρουσιάζει μία διαφορετική Λίμνη των Κύκνων, προσφέροντας μία άλλη οπτική στο εμβληματικό αυτό έργο.
Ανοίγοντας το Β μέρος, η ομάδα Yù Yī, που αποτελείται από χορεύτριες άνω των 60 ετών και πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι, επιστρέφει και πειραματίζεται με τους κώδικες και τις συμβάσεις των κοινωνικών συναναστροφών.
Στη συνέχεια, η ομάδα σύγχρονου χορού εξερευνά την έννοια της επανάληψης, εστιάζοντας στη θεώρηση της επαναληπτικότητας ως έκφρασης της υπαρξιακής μας αγωνίας. https://www.youtube.com/watch?v=4qEdjfSSzk0&feature=youtu.be
Την παράσταση κλείνει στο Γ μέρος η ομάδα jazz με μία μουσικοχορευτική διαδρομή δέκα δεκαετιών, από το 1920 μέχρι σήμερα.

Παράσταση παιδιών
Οι μικροί μαθητές της σχολής παρουσιάζουν τα έργα μπαλέτου, σύγχρονου χορού, και jazz που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς. Συμμετέχει επίσης η ομάδα μπαλέτου των μεγαλύτερων μαθητών (εφήβων/ενηλίκων) με το έργο που παρουσιάζεται στη δική τους παράσταση.
Εισιτήρια θα προπωλούνται στη σχολή από την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.
Τιμές εισιτηρίων:
15€ πλατεία (αριθμημένες θέσεις)
10€ εξώστης (γενική είσοδος)*
*μόνο για τις παραστάσεις εφήβων/ενηλίκων

Πληροφορίες:
Diagonal σχολή χορού
Στρατηγού Καλλάρη 4
546 22 Θεσσαλονίκη
2310265373
move@diagonal.gr
facebook.com/diagonal.gr

 

Βασίλης Βασιλείου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, έπαιξα μπάλα στην αυλή της Αγίας Σοφίας, μπάσκετ στην Ικτίνου. Αγαπώ τα ταξίδια, ιδιαίτερα όσα δεν έχω κάνει ακόμα, το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Côte-d'Or και το Barolo. Έχω τερματίσει Ironman Triathlon Full Distance και όταν δεν εργάζομαι στο φαρμακείο μου, στην οδό Μητροπόλεως 113 στη Θεσσαλονίκη, θα με πετύχετε να προετοιμάζομαι για τον επόμενο, κατά πάσα πιθανότητα αδιανόητο, αθλητικό στόχο.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας