Χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών: Αναζητούνται ιδέες απασχόλησης!

Καθώς τα Χριστούγεννα τα σχολεία κλείνουν για αρκετές ημέρες, τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Έτσι, η ανάγκη για την απασχόλησή τους αλλά και για να μπουν στο festive πνεύμα είναι μεγάλη. Οι δεκαπέντε ημέρες των γιορτών είναι υπεραρκετές ώστε να μπορέσετε να τα απασχολήσετε δημιουργικά.

Εκτός, λοιπόν, από τις βόλτες και τις επισκέψεις στη γιαγιά, αλλά και τα ψώνια, υπάρχουν άλλοι τρόποι να απασχοληθούν τα παιδιά.

Μπορείτε αρχικά να στολίσετε μαζί το σπίτι. Για όσους δεν έχουν στολίσει ήδη φυσικά, ή επιθυμούν να στολίσουν περισσότερο, είναι η τέλεια ασχολία. Να νιώσουν δηλαδή πως συμβάλλουν και αυτά στον στολισμό του χώρου τους, να επιλέξουν που θα μπει που και πώς θα δείξει το σπίτι πιο χριστουγεννιάτικο. Επιπλέον, θα μπορούσαν τα ίδια να δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια, τα οποία θα κοσμήσουν φυσικά το σπίτι.

Η ζωγραφική αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές απασχολήσεις, ειδικά όταν πρόκειται να «κερδίσουν» κάτι μέσα από αυτό. Τι; Μα φυσικά η καλύτερη ζωγραφιά τους θα μπει στο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη. Γεμίζουμε τα χαρτιά με σχήματα και χρώματα, αφού πρώτα διαμορφώσουμε έναν ειδικό χώρο για το σκοπό αυτό. Αυτή η γωνία μπορεί κατά τη διάρκεια των διακοπών να είναι η γωνιά της ζωγραφικής. Εφοδιαστείτε με διαφορετικού είδους μπογιές, χαρτιά και χριστουγεννιάτικες πινελιές, όπως αυτοκόλλητα κλπ, και δείτε τα να απολαμβάνουν με τις ώρες το παιχνίδι αυτό.

Ανάλογα με την ηλικία, τα παιχνίδια τους είναι ό,τι πιο σημαντικό! Έτσι, οι ώρες που μπορεί να ξοδέψουν με το να παίζουν είναι πολλές. Μπορείτε και πάλι να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό χώρο στο σπίτι όπου τα παιχνίδια τους θα βρίσκονται μόνιμα εκεί, χωρίς να χρειάζεται να τα μαζεύετε κάθε φορά. Για τις πιο μεγάλες ηλικίες, προτιμώνται τα επιτραπέζια, τα οποία μπορείτε να παίξετε οικογενειακά, περνώντας έτσι περισσότερο χρόνο μαζί.

Καθημερινά, βέβαια, καθώς η ρουτίνα των παιδιών αλλάζει πλέον και τα πρωινά τους δεν είναι γεμάτα σχολείο, βιβλία, διάβασμα, είναι μία καλή ευκαιρία να δουν τα παιδικά τους. Με μέτρο φυσικά! Συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα μπορούν να δουν τις αγαπημένες τους εκπομπές, ενώ παράλληλα, αν σας το επιτρέπει ο χρόνος, να δείτε μαζί πολλές Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές ταινίες.

Αφήστε τα παιδιά να έρθουν στην κουζίνα μαζί σας. Δώστε τους την ευκαιρία να σας βοηθήσουν με τα γλυκά του γιορτινού τραπεζιού ή τα γλυκά που θα βρίσκονται στο σπίτι τις γιορτές. Αναζητήστε εύκολες συνταγές, δώστε τους τις ποδιές τους, καθαρά χέρια και ΦΥΓΑΜΕ! Η διαδικασία της προετοιμασίας θα τους μάθει πως τα μπισκότα τους είναι αποτέλεσμα μίας μικρής προετοιμασίας, την οποία κάνετε συνήθως εσείς. Μαθαίνουν πώς μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία του αγαπημένου τους σνακ και φυσικά στην υπέροχη μυρωδιά φουρνιστού που κατακλύζει του σπιτιού! Και μην ξεχάσετε να κρατήσετε και ένα μικρό πιάτο για τον Άγιο Βασίλη!

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας