Χριστουγεννιάτικα, εύκολα γλυκά για τα παιδιά

Φτιάξτε όμορφα και παιχνιδιάρικα εδέσματα για τους θησαυρούς σας

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Υλικά:

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • Smarties

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σταδιακά το γάλα κι ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα παχύ μείγμα, σαν πάστα.
  2. Απλώστε λίγο σ’ ένα μπισκότο και βάλτε άλλο ένα από πάνω, για να φτιάξετε τη βάση του σπιτιού. Από πάνω απλώστε λίγο ακόμα από το μείγμα.
  3. Για να φτιάξετε τη σκεπή, απλώστε κατά μήκος της μιας άκρης ενός μπισκότου λίγο από το μείγμα και ενώστε το με την άκρη ενός άλλου, για να δημιουργήσετε το σχήμα “Λ”. Τοποθετήστε τη σκεπή πάνω στη βάση σας, προσθέτοντας έξτρα μείγμα για να κολλήσει.
  4. Διακοσμήστε με Εύκολο!

Χριστουγεννιάτικα τζίντζερ μπισκότα με παγωτό

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
  • 120 γρ. βουτύρου
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σιρόπι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. σόδα
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160˚C.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να προκύψει ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
  3. Κρατήστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε τα αβγά και το σιρόπι.
  4. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και σταδιακά προσθέστε τα στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπήστε τα μέχρι τα δημιουργηθεί ζύμη.
  5. Μεταφέρετε ζύμη σε μια επιφάνεια, όπου προηγουμένως θα έχετε απλώσει λίγο αλεύρι, και «δουλέψτε» τη μέχρι να γίνει πολύ μαλακή κι εύπλαστη. Καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
  6. Με τον πλάστη απλώστε τη ζύμη και με τη φόρμα σχηματίστε τα μπισκότα.
  7. Τοποθετήστε τα σ’ένα ταψί με λαδόκολλα.
  8. Ψήστε τα για 10-15’, μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφρώς χρυσαφένια όψη. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  9. Όταν κρυώσουν εντελώς, βάλτε μια κουταλιά παγωτό ανάμεσα σε δυο μπισκότα για να φτιάξετε το «σάντουιτς» και όταν τελειώσετε τη διαδικασία βάλτε τα στην κατάψυξη.
  10. Βγάλτε τα δέκα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Εύκολα γλυκίσματα καραμέλας 

Υλικά:

  • 200 γρ. Σοκολάτα Mars
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 3 κούπες νιφάδες ρυζιού
  • λίγο βούτυρο
  • 100 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • λίγα smarties
  • βάσεις για muffins

Εκτέλεση:

  1. Πάρτε τις βάσεις για muffin και βουτυρώστε τες.
  2. Λιώσε τη Mars, την κρέμα γάλακτος και το κακάο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ βάλτε τις νιφάδες ρυζιού και ρίξτε από πάνω το σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Στην κάθε βάση για muffin μοιράστε το μείγμα και βάλτε τες στο ψυγείο για δυο ώρες.
  5. Στη συνέχεια λιώστε την άσπρη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και χρησιμοποιήστε την για το ντεκόρ των γλυκών, τα οποία θα έχετε αναποδογυρίσει, ώστε να φαίνεται η λεία επιφάνεια της βάσης επάνω. Τελειοποιήστε τη διακόσμηση με ένα smarties -ή και περισσότερα!
Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος

Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ενημερώνομαι διαρκώς για ό,τι αφορά το style, beauty και lifestyle χώρο. Συντάκτης από το 2012, με αδυναμία στις αμερικανικές σειρές και το σινεμά, τα μικρά καφέ και τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας