Φάκελος γρίπη: Προστάτεψε τον εαυτό σου με αυτά τα μικρά tips

Μπορεί οι ανάγκες του οργανισμού μας και η άμυνά του να αποτελούν το βασικό μας μέλημα τώρα τον χειμώνα, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και την ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία, ώστε να αποφύγουμε τη ψυχική αλλά και τη σωματική μας κατάπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, σε περιόδους με πολύ άγχος και στρες δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να καταρρεύσει, αλλά του δίνουμε όλα όσα χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Ένα ζεστό ντουζ πριν τον ύπνο, ή πριν την αγαπημένη σας σειρά, θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να απολαύσετε την ηρεμία και τη ζεστασιά του σπιτιού σας. Ένας καλός βραδινός ύπνος θα γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για την μέρα που έρχεται, είτε είναι δύσκολη είτε όχι! Παράλληλα, ένας μεσημεριανός ύπνος, ακόμα και μισής ώρας, θα «ξεκουράσει» τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας.

Μην ξεχνάτε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας. Από ένα απλό χόμπι μέχρι ένα σύνθετο, το να γεμίζετε την καθημερινότητά σας με πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και σας ηρεμούν, είναι το Α και το Ω για μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας. Η γυμναστική, για παράδειγμα, αυξάνει τις αντοχές σας, ενδυναμώνει το σώμα σας ενώ παράλληλα εξασκεί και τις δυνατότητες του εγκεφάλου.

Ένα καλό βιβλίο ή μια καλή ταινία, συντροφιά με το αγαπημένο σας ρόφημα, διώχνει αποδεδειγμένα το στρες και το άγχος και βοηθάει στην χαλάρωση. Ενώ μια ωραία βόλτα, με την κατάλληλη ενδυμασία για την προστασία από το κρύο φυσικά, διεγείρει την φαντασία σας και κρατάει σε εγρήγορση το μυαλό και το πνεύμα.

Το βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης με τον εαυτό μας, είναι να ­περνάμε τον χρόνο μας κάνοντας πράγματα που μας κάνουν να χαμογελάμε και να ηρεμούμε. Από μια βραδιά με φίλους μέχρι μια βόλτα με το ποδήλατο, δραστηριότητες που «γεμίζουν» το πρόγραμμα μας και την καρδιά μας.

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας