Τα πρώτα παιδικά βιβλία του παιδιού

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των γονιών, η αγωνία τους, είναι να δώσουν τις σωστές βάσεις στα παιδιά, που μεγαλώνουν. Μπαίνοντας, λοιπόν, στην ηλικία που το παιδί μπορεί να καταλαβαίνει αυτά που του διαβάζουν ή ακόμη και να διαβάζεις τις πρώτες του λέξεις, είναι σημαντικό να έχει “συνοδοιπόρο” βιβλία που θα οξύνουν το πνεύμα και τις αισθήσεις του. Ας δούμε μαζί μια μικρή λίστα για πρώτα παιδικά βιβλία του παιδιού.

Υπάρχουν γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, Κέιτ Πάνκχερτ – εκδ. Μεταίχμιο

Σε μια εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση φέρνει στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα ισότητας που πιθανόν να θεωρούνταν λυμένα, είναι πολύ σημαντικό το παιδί να γνωρίσει από μικρό γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο. Έτσι, σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους, όπως η Αμέλια Έρχαρτ, η Έμελιν Πανκχερστ και η Κοκό Σανέλ.

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες, Φαβίλι Έλενα – εκδ. Ψυχογιός

Το βιβλίο «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες» δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 σπουδαίων γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Η σειρά “Το πρώτο μου βιβλίο για…”: Συλλογικό έργο, εκδ. Πατάκη        

Το «Πρώτο μου βιβλίο για τα συναισθήματα» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, πρωτοσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να γνωρίσουν και να διαχειριστούν τα διάφορα συναισθήματα και συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά. Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη Χαρά, τη Λύπη, την Αγάπη, το Φόβο, την Ντροπή και ένα σωρό από άλλα «εύκολα» και «δύσκολα» συναισθήματα, που δίνουν χρώμα στο παζλ της ζωής μας και μας κάνουν να είμαστε μοναδικοί. Με πολύ απλό και κατανοητό κείμενο και εικόνες, εξηγούνται οι διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις και η κατανόησή τους γίνεται ένα υπέροχο παιχνίδι μέσα στο παζλ των συναισθημάτων για μικρούς και μεγάλους.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

– Το πρώτο μου βιβλίο για την ανάγνωση

– Το πρώτο μου βιβλίο για τη γραφή

– Το πρώτο μου βιβλίο για τα μαθηματικά

– Το πρώτο μου βιβλίο για το περιβάλλον

– Το πρώτο μου χριστουγεννιάτικο βιβλίο

– Το πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο

– Το πρώτο μου καλοκαιρινό βιβλίο

Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποιο από τα βιβλία του. Η ευρεία γκάμα του αγαπημένου συγγραφέα των παιδικών μας χρόνων αποτελεί το πιο ιδανικό ξεκίνημα για τα παιδιά σας!

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας