Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει: οι καλύτερες κοντινές παραλίες

Σαν την Χαλκιδική, όντως δεν έχει, γιατί μας προσφέρει ήλιο, θάλασσα μόλις λίγη ώρα μακριά από το σπίτι μας. Παραλίες που υποδέχονται, πλέον, καθημερινά πολύ κόσμο και μπορούν να προσφέρουν μια ξεκάθαρη ανάσα δροσιάς στις ημέρες που το θερμόμετρο δείχνει (όντως) πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής η Καλλικράτεια και η Νέα Ηράκλεια αποτελούν τις Νο 1 επιλογές των εκδρομέων. Όχι, τόσο, λόγω της απόστασης, αλλά λόγω του ότι είναι όντως μια αξιοπρεπής επιλογή τόσο κοντά στην πόλη. Τα beach bars έχουν εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ακτογραμμή δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για τις καλύτερες βουτιές. Το πάρκινγκ θεωρείται σχετικά εύκολο, η παραλία οργανωμένη και το όλο περιβάλλον ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Όσον αφορά στην Καλλικράτεια, η οργανωμένη παραλία της και οι διάφοροι μικροί κολπίσκοι που υπάρχουν προσφέρουν ήσυχες- απομονωμένες διακοπές, αλλά και σημεία γεμάτες κόσμο για άφθονη διασκέδαση. Ορισμένες φορές μπορεί η θάλασσα να μην είναι στα καλύτερα της, με τα νερά να μην είναι πεντακάθαρα.

Λίγο πιο κάτω, οι παραλίες της Φούρκας και των Λουτρών Αγίας Παρασκευής, προσφέρουν τα καθαρά νερά και την απόλυτη «χαλάρωση» που χρειάζεστε αυτές τις μέρες. Στη Φούρκα, η πλήρως οργανωμένη παραλία με άμμο απλώνεται μπροστά στο κοσμοπολίτικο χωριό! Καθαρά νερά, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, εκτός από τα διάσημα λουτρά τους, έχουν και αρκετά γνωστές παραλίες. Πολλά σημεία είναι αρκετά απομονωμένα, ιδανικά γι’ αυτούς που θέλουν την ησυχία στις διακοπές τους. Και στα δυο σημεία θα βρείτε πολλές επιλογές για φαγητό δίπλα στη θάλασσα, σε καλές τιμές.

Από την άλλη πλευρά, η Σίβηρη θα σας μαγέψει με την τεράστια παραλία με άμμο στον ομώνυμο οικισμό αλλά και με τα κρυστάλλινα νερά της, που βαθαίνουν σταδιακά. Μοναδικές εξορμήσεις και βουτιές, με καλό φαγητό σε καλές τιμές, με την καλύτερη θέα. Από την άλλη, ο Γλαρόκαβος, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σημεία της Κασσάνδρας, καθώς η παραλία του αποτελείται από λεπτή άμμο και χαλίκι. Τα καταγάλανα νερά θα σας μαγέψουν αλλά και θα σας δροσίσουν, όσο απολαμβάνεται τις διακοπές ή την αυθημερόν εξόρμησή σας.

Τέλος, η μεγάλη και αμμώδης παραλία του Πευκοχωρίου, εκτός από πανέμορφη είναι και πλήρως οργανωμένη. Στις peak ημερομηνίες του καλοκαιριού συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, προσφέροντας τα πάντα σε θέμα φαγητού, ποτού κλπ. Είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, διότι παρέχονται ειδικές εγκαταστάσεις. Καταγάλανα νερά, ανάσα δροσιάς & ηρεμία, σε ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Χαλκιδικής!

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας