Οι καλύτερες κοντινές παραλίες στην Αθήνα

H Αθήνα είναι κυριολεκτικά «καμίνι» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά γενική ομολογία, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο. Η αστική ομορφιά μετατρέπεται σε μια ανυπόφορη από τη ζέστη πόλη, με τους κατοίκους να αναζητούν ανάσες δροσιάς, κοντινές αλλά κυρίως οικονομικές.

Πόρτο Ράφτη (Αυλάκι/ Δημοτική Πλαζ Μαρκόπουλου/ Πανόραμα)

Στα ανατολικά της Αττικής, περίπου 40 χλμ μακριά από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις των αλμυρών και καθαρών νερών. Οι παραλίες είναι αρκετά οργανωμένες, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μαγαζιά με φαγητό, καφέ, ποτό κλπ. Λίγο πιο πέρα, στη Δημοτική Πλαζ Μαρκόπουλου, τα νερά δε θα σας απογοητεύσουν! Για τους πιο απαιτητικούς, μη διστάσετε να ακολουθήσετε το δρομάκι που σας οδηγεί σε έναν κρυφό κολπίσκο του Νότιου Ευβοϊκού, στο βραχώδες Πανόραμα, που χαρακτηρίζεται από τα καθαρά νερά και τη σωστή οργάνωση.

Κακιά Θάλασσα

Περίπου 58 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, η παραλία της Κακιάς Θάλασσας θα σας κερδίσει λόγω των καθαρών νερών της, του ψιλού χαλικιού αλλά και τις καλές της τιμές. Υπάρχουν, επίσης, και οργανωμένα αλλά και ελεύθερα κομμάτια στην περιοχή, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας. Τη συγκεκριμένη παραλία προτιμούν οι πολυμελείς οικογένειες αλλά και ζευγάρια καθώς αποτελεί μια ιδανική λύση για όλους.

Ερωτοσπηλιά

Ενταγμένη στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, και λιγότερο από 1 ώρα μακριά από την Αθήνα, η Ερωτοσπηλιά δεν ενδείκνυται μόνο για τα… ερωτευμένα ζευγάρια. Μπορεί να είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις υπόλοιπες παραλίες της περιοχής, αλλά σίγουρα δε στερείται σε ομορφιά! Καθαρά νερά, οργάνωση και ικανοποιητικά χαμηλές τιμές… η απόδραση στην Ερωτοσπηλιά είναι μοναδική.

Δικαστικά

Τα Δικαστικά είναι ένας «παράδεισος», αρκετά άγνωστος, της ανατολικής Αττικής, καθώς δε συγκεντρώνει πάντα πολύ κόσμο. Τα νερά τους, όμως, είναι πεντακάθαρα και μοναδικά. Σχεδόν 1 ώρα και μισή μακριά από το κέντρο, τα βαθιά νερά τους θα σας κερδίσουν! Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά μέρη με σκιά!

Κόκκινο Λιμανάκι

Μια από τις πιο καθαρές αλλά και συνάμα όμορφες παραλίες της Αττικής. Ο λόγος για το Κόκκινο Λιμανάκι, που απέχει περίπου 36 χλμ από την Αθήνα και περίπου 5 λεπτά από τη Ραφήνα. Ελάχιστα σκαλιά θα σας οδηγήσουν στα πεντακάθαρα νερά και τη γεμάτη βλάστηση παραλία, όπου ο ελεύθερος χώρος που υπάρχει σας επιτρέπει να χαλαρώσετε, χωρίς «στριμωξίδι».

Ψάθα

Λίγο πιο μακριά από τις υπόλοιπες, μια απόσταση περίπου 70 χλμ σας χωρίζει από την Ψάθα και τα καταγάλανα νερά της. Μπορεί τα μελτέμια να είναι συχνά, η θάλασσα δε βρωμίζει σχεδόν ποτέ. Αν και μπορεί να σας μοιάζει αρκετά μακριά, η οργάνωση της παραλίας θα σας εντυπωσιάσει, καθώς τα ελάχιστα μαγαζιά διατηρούν μια διακριτική παρουσία. Σας παρέχουν σας όμως τα βασικά για να περάσετε τέλεια!

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας