Ξυραφάκι, μοναδική μου αγάπη!

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μεθόδους αποτρίχωσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Γιατί οι γυναίκες όμως προτιμούμε ακόμη το ξυραφάκι;

Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης: ξυραφάκι, laser, κερί. Το άγχος για αποτρίχωση και περιποιημένη, λεία επιδερμίδα ξεκινάει για τις περισσότερες κάπου στην εφηβεία. Εξάλλου, σύμφωνα και με έρευνες, οι περισσότερες γυναίκες περιποιούμαστε τις τριχοφυϊείς περιοχές και το εφηβαίο για λόγους υγιεινής κυρίως και δευτερευόντως για λόγους καλλωπισμού.

Πλέον, νομίζω πως η πλειοψηφία χρησιμοποιεί μια μίξη επιλογών αποτρίχωσης και όχι άδικα. Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές στο laser, την πλέον διαδεδομένη λύση για σχεδόν μόνιμα αποτελέσματα, έχουν πέσει γεγονός που επιτρέπει τη σχεδόν οριστική αποτρίχωση για δύσκολες περιοχές, όπως το εφηβαίο. Πολλές γυναίκες ακόμη όμως δείχνουν να προτιμούν το ξυραφάκι, ως την προτεινόμενη μέθοδο αποτρίχωσης για αυτές, παρόλο που στο παρελθόν τα αποτελέσματα της δε μας άφηναν τόσο ευχαριστημένες!

Γιατί;

Σίγουρα στην εποχή που διανύουμε σημαντικό ρόλο παίζει το οικονομικό. Ευτυχώς ή δυστυχώς το ξυραφάκι παραμένει η πιο φθηνή λύση αποτρίχωσης, βασικός λόγος και παράγοντας για να είναι μια σταθερή επιλογή γυναικών, αλλά και ανδρών (λινκ για το αντρικό ξύρισμα)

Ένα ακόμη γνώρισμα των καιρών μας είναι φυσικά και ο χρόνος. Είναι ομολογουμένως δύσκολο να προγραμματίσεις ακριβώς το κενό σου, ώστε να κλείσεις ραντεβού σε κάποιο κέντρο αισθητικής ή σε κάποιον δερματολόγο κι έτσι καταλήγεις να περνάς λίγη παραπάνω ώρα στο μπάνιο παρέα με το ξυραφάκι!

Φυσικά υπάρχουν και τα εύκολα σημεία που «περνάμε» με το ξυραφάκι καθημερινά, όπως οι μασχάλες, καθώς είναι αδύνατο να περιμένεις να μεγαλώσουν οι τρίχες στην περιοχή για να προχωρήσεις με κάποια άλλη μέθοδο.

Εννοείται πως ένας ακόμη λόγος είναι ότι ο πόνος με το ξυραφάκι είναι ανύπαρκτος, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης. Ένα ακόμη πλεονέκτημα για μια μερίδα πληθυσμού είναι πως το ξυραφάκι ανταποκρίνεται και σε πιο απαιτητικές τρίχες όπως είναι οι ανοιχτόχρωμες ξανθές!

Προσοχή όμως! Το ξυραφάκι χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία (ειδικό αφρό ξυρίσματος ή gel/κρέμα, προσεκτικό ξύρισμα προς αποφυγή κοψιμάτων, ενυδάτωση στο τέλος με κάποια κατάλληλη για τον τύπο δέρματος κρέμα) μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, όπως βέβαια και οποιαδήποτε άλλη μέθοδος αν δε γίνει σωστά!

Αν προτιμάς κι εσύ το ξυραφάκι ή βρέθηκες σε μια δύσκολη και άμεση ανάγκη, τότε δεν έχεις παρά να περιποιηθείς στη συνέχεια την επιδερμίδα με αυτό το ενυδατικό γαλάκτωμα.

Δείτε εδώ και τις επιλογές σας για τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης!

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας