Μικρές οάσεις στη Θεσσαλονίκη

Θα ξεκινούσα το συγκεκριμένο κείμενο με τη φράση «Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά πλέον στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει απειλητικά», αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Γιατί; Γιατί οι βροχές είναι πολλές και (σχεδόν) ασταμάτητες! Αλλά, δεν μας πτοεί αυτό. Είναι θέμα ημερών το καλοκαίρι να επιστρέψει και μαζί του να φέρει θερμές και (ανυπόφορες λόγω υγρασίας) ημέρες. Για αυτές τις ημέρες, λοιπόν, αλλά και τις νύχτες, υπάρχουν κάποια μαγαζιά που θα αποτελέσουν φέτος τις «οάσεις» μας!

Whope

Δε θα μπορούσε να λείπει το Whope από αυτή τη λίστα. Μάλλον, ήταν ένας από τους λόγους δημιουργίας της! Η «ζούγκλα» ήρθε στη Θεσσαλονίκη και είναι γεμάτη μαξιλάρες, έθνικ στοιχεία, μπαμπού και vibe αφρικανικής κουλτούρας. Ηλεκτρονική μουσική, τέλεια κοκτέιλ, τέλειος καφές, ηρεμία και χαλάρωση στις μαξιλάρες του αλλά και πολλά τροπικά φυτά. Ένας συνδυασμός που «σκοτώνει» τη μονοτονία και μας αρέσει (ήδη) πολύ.

Θα το βρείτε Αιγύπτου 11 αλλά και εδώ https://www.facebook.com/whope.skg/

ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe

Ένα από τα πιο hot μέρη στη Θεσσαλονίκη –το οποίο αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή-είναι και το ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe. Απολαύστε τον καφέ, το κρασί, το ποτό και το κοκτέιλ σας με θέα το Campus του ΑΠΘ, περιτριγυρισμένοι από πεύκα και καθαρό αέρα. Το Ανφάν Γκατέ στον κήπο του Τελλογλείου είναι μια πολύχρωμη εναρμόνιση στοιχείων της Καραϊβικής και της αστικής ομορφιάς.

Θα το βρείτε Αγίου Δημητρίου 159Α στο 2310247307 αλλά και στο https://www.facebook.com/enfantgate2017/

Μπονμπονελλα • Cute Bar

Η Μπονμπονέλλα είναι μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς. Βρίσκεται σε ένα σημείο εκτός κέντρου, κάτι που ίσως να μην την καθιστούσε προτεραιότητα σε πολλούς. Κι όμως. Μπορεί το σημείο να μην ήταν ιδανικό, η Μπονμπονέλλα, όμως, το έκανε! Πως; Το λέει το όνομα της. Είναι ένα Cute Bar, που αγαπάει τις παλιές εποχές και το δείχνει έμπρακτα. Μέσα από τις μουσικές επιλογές, τους ανθρώπους που προσκαλεί στα events, το μενού, αλλά κυρίως από την διακόσμησή της. Πριν λίγο καιρό έβαλε στο παιχνίδι και την «πεζούλα» της. Μια urban περιοχή ιδανική για ένα κοκτέιλ στο χέρι ή μπύρα σ’ ένα δροσερό σημείο! Για χαλαρές, chill και μοναδικές στιγμές, γεμάτες πολύ θετικά vibes, η Μπονμπονέλλα σε περιμένει.

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας