Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, η «Ωραία κοιμωμένη».

Είδαμε την «Ωραία κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος κι ενθουσιαστήκαμε.

Το κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Ξεκινώντας την εμπειρία από την είσοδο στο Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο στεγάζεται η Εθνική λυρική σκηνή, δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστεί κανείς από την αισθητική του κέντρου πολιτισμού. Με μινιμαλιστική αρχιτεκτονική προσέγγιση, αποπνέει κοσμοπολίτικο αέρα μεγάλης μητρόπολης.

Στις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές και με άψογη ακουστική η αίθουσα της λυρικής σκηνής, ντυμένη στα κόκκινα, επενδεδυμένη με ζεστό ξύλο, σε προδιαθέτει για μουσική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Η ωραία κοιμωμένη.

Εντυπωσιακές χορογραφίες και εξαιρετική τεχνική εκτέλεση. Ειδικά το δεύτερο μέρος, ήταν ένα πολύμορφο παιχνίδισμα ανάμεσα στο χειμώνα και την άνοιξη, την αθωότητα και την ενηλικίωση, το θηλυκό το αρσενικό, τον έρωτα.

Τα σκηνικά, εμπνευσμένα από το φυσικό τοπίο και τις εποχές, πολύχρωμα και θεόρατα, όπως ακριβώς όλα τα μεγαλειώδη γεγονότα, στα μάτια της παιδικής αθωότητας.

Βασίλης Βασιλείου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, έπαιξα μπάλα στην αυλή της Αγίας Σοφίας, μπάσκετ στην Ικτίνου. Αγαπώ τα ταξίδια, ιδιαίτερα όσα δεν έχω κάνει ακόμα, το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Côte-d'Or και το Barolo. Έχω τερματίσει Ironman Triathlon Full Distance και όταν δεν εργάζομαι στο φαρμακείο μου, στην οδό Μητροπόλεως 113 στη Θεσσαλονίκη, θα με πετύχετε να προετοιμάζομαι για τον επόμενο, κατά πάσα πιθανότητα αδιανόητο, αθλητικό στόχο.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας