Μαμάδες εν δράσει: πώς να δώσετε προσοχή στο παιδί και στο σπίτι

Τα πράγματα για τις μαμάδες είναι απλά από τον Σεπτέμβρη. Οι «μπαταρίες» αρχίζουν σιγά σιγά να χάνουν την ενέργειά τους με το σχολείο να βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο! Το να είστε μαμά, μπορεί να θεωρηθεί μια Full time δουλειά, καθώς είστε μαμά 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Προσφέρετε, έτσι, τα καλύτερα προς την οικογένειά σας αλλά και ως προς το σπίτι σας. Πώς, όμως, θα αντεπεξέλθετε στις ανάγκες του σπιτιού, των παιδιών και γενικά της καθημερινότητας;

Μαμάδες εν δράσει, λοιπόν, με τον ύπνο να αποτελεί τον βασικό σας σύμμαχο. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και κυρίως την ξεκούρασή σας. Μπορεί η φροντίδα των παιδιών να είναι για εσάς η μέγιστη προτεραιότητα, ωστόσο χωρίς ενέργεια η προτεραιότητα αυτή είναι πιο δύσκολο να έρθει εις πέρας. Με περίπου 8 ώρες ύπνου, γεμίζετε τις μπαταρίες σας και είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε κάθε καθημερινή πρόκληση. Αν νιώθετε ότι η εξάντληση σας είναι μεγάλη, δοκιμάστε τα power naps μέσα στη μέρα, τα οποία θα σας αναζωογονήσουν.

Η διατροφή των παιδιών σας μπορεί να είναι σημαντική, είναι εξίσου σημαντική, όμως, και η δική σας. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια (όπως φρούτα, λαχανικά) και να πίνετε φυσικά άφθονο νερό.

Tip: Φροντίστε να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό ώστε να πίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

«Γεμίστε» τον οργανισμό σας με τις απαραίτητες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, ώστε το σώμα σας να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση.

Οργανώστε το χρόνο σας.

Μετά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, οργανώστε τις δραστηριότητές σας ώστε να μείνει χρόνος και για εσάς. Διάβασμα, εξωσχολικές δραστηριότητες, ποιοτικός χρόνος, παιχνίδι, μπορούν να κατανεμηθούν έτσι ώστε κι εσείς παράλληλα να απολαμβάνετε κάποια το χόμπι σας, όπως το να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να βλέπετε μια σειρά.

Γυμναστείτε

Μη φανταστείτε ακραία πράγματα. Περπατήστε, χορέψτε, ή κάντε κάποια δραστηριότητα που σας βολεύει ώστε να μένετε σε εγρήγορση. Μη διστάσετε να πάτε μια βόλτα με το παιδί σας, ακόμα και γύρω από το τετράγωνο. Θα σας αναζωογονήσει!

Επιχείρηση σπίτι

Βάλτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας την καθαριότητα του σπιτιού, χωρισμένη ώστε να μπορεί να γίνει χωρίς να σας κουράσει πολύ καθημερινά. Σε προτεραιότητα, φυσικά, μπαίνουν οι δουλειές που επείγουν, όπως για παράδειγμα το καθάρισμα της τουαλέτας ή της κουζίνας, αλλά και το συμμάζεμα του χώρου. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν με το να μαζεύουν τα παιχνίδια τους, μαθαίνοντας τα να είναι υπεύθυνα γι’ αυτά.

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας