Μέθοδοι αποτρίχωσης: Ποιος σου ταιριάζει;

Αυτοί είναι οι πιο συχνοί τρόποι, με τους οποίους οι γυναίκες αφαιρούν την ενοχλητική τριχοφυΐα. Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει!

Έχει αποδειχτεί, ότι η αποτρίχωση δε λογαριάζει εποχή. Είτε χειμώνας, είτε καλοκαίρι, οι γυναίκες λατρεύουν τη λεία επιφάνεια στο δέρμα τους και αναζητούν συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να αποδεσμευτούν από την τριχοφυΐα, με τον καλύτερο, λιγότερο επίπονο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Παρακάτω, θα βρείτε τους κυριότερους και πιο δημοφιλείς τρόπους αποτρίχωσης, μαζί με μια σύντομη εξήγηση για το τι να περιμένετε, καθώς και τους λόγους για τους οποίους (ίσως) να είναι αυτή που αναζητάτε…

Laser

Είναι ομολογουμένως η πιο σύγχρονη μορφή οριστικής αποτρίχωσης, η οποία ωστόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε ειδικά κέντρα αισθητικής, με έμπειρο προσωπικό που γνωρίζει να χειρίζεται τον χειρισμό του μηχανήματος. Συνιστάται για γυναίκες με αυξημένη τριχοφυΐα και στοχεύει στην καταστροφή του βολβού της τρίχας στον θύλακα, ώστε να μη μπορεί να δημιουργηθεί και να φυτρώσει νέα. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, δεν αρκεί μία επίσκεψη. Με το τέλος συνεδριών, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και θεαματικό. Ταιριάζει περισσότερο στη γυναίκα, που έχει λευκό δέρμα και μαύρες τρίχες.

Θερμόλυση – Ηλεκτρόλυση

Κατά τη διάρκεια της θερμόλυσης διοχετεύεται, μέσω μίας πολύ λεπτής αποστειρωμένης βελόνας, ένα είδος ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής συχνότητας για ελάχιστα δευτερόλεπτα στον θύλακα της τρίχας, η οποία στη συνέχεια αφαιρείται με ένα τσιμπιδάκι. Στην ηλεκτρόλυση, ο θύλακας της τρίχας νεκρώνεται με ηλεκτρισμό. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Αποτριχωτικές κρέμες

Διαλύουν την τρίχα με χημικά συστατικά που περιέχου στην επιφάνεια του δέρματος. Μόλις απλώσετε την κρέμα, αφήστε την να δράσει πάνω στο δέρμα έως και 10 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τις τρίχες τρίβοντας απαλά την περιοχή. Στη συνέχεια, καθαρίστε την περιοχή και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό. Είναι ιδανική για άνω χείλος, περιοχή μπικίνι και μασχάλες, είναι ανώδυνη, αλλά δεν ενδείκνυται αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Αποφύγετε τη συγκεκριμένη μέθοδο αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κοκκινίλες ή ακόμα και αλλεργική αντίδραση.

Κερί

Μία από τις πιο διακεκριμένες μέθοδοι αποτρίχωσης στην ιστορία της ομορφιάς είναι το κερί. Αν και πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν μόνες τους αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, ένας/μια ειδικός αισθητικός είναι καλύτερη λύση, καθώς θα σας προσφέρει πιο ομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα. Στην ουσία, ζεστό κερί απλώνεται σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια καλύπτεται με ταινία. Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα, τραβάτε γρήγορα την ταινία, «ξεριζώνοντας» την τρίχα. Είναι ιδανική μέθοδος για όλα τα μέρη του σώματος (πόδια, μασχάλες, μπικίνι) και το άνω χείλος ή τα φρύδια.

Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος

Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ενημερώνομαι διαρκώς για ό,τι αφορά το style, beauty και lifestyle χώρο. Συντάκτης από το 2012, με αδυναμία στις αμερικανικές σειρές και το σινεμά, τα μικρά καφέ και τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας