Λαμπερό χαμόγελο. 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

  • Δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα

Το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα είναι σημαντικό, αλλά πολλοί ασθενείς δεν συνειδητοποιούν ότι το οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την επίτευξη- και τη διατήρηση- ενός υγιούς χαμόγελου, καθώς απομακρύνει τα κομμάτια των τροφών που παραμένουν ανάμεσα στα δόντια

  • Το βούρτσισμα πάρα πολύ σύντομα μετά το φαγητό

Η κατανάλωση όξινων τροφίμων και ποτών, όπως τα αθλητικά και ενεργειακά ποτά, τα εσπεριδοειδή, το κρασί και τις ντομάτες, μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο οδοντικό σμάλτο, το γυαλιστερό δηλαδή εξωτερικό στρώμα του δοντιού. Το βούρτσισμα των δοντιών σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά το φαγητό και το ποτό είναι δυνατόν να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, γιατί στην ουσία ωθείτε τα οξέα πιο βαθιά στα δόντια αντί να απαλλάσσεστε από αυτά. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό μετά την κατανάλωση όξινων τροφίμων και ποτών και να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι το βούρτσισμα. Για να διατηρήσετε δυνατό το σμάλτο των δοντιών σας, είναι αναγκαίο να του προσφέρετε το φθόριο που χρειάζεται. Το Eludril Daily είναι το καθημερινό στοματικό διάλυμα με φθόριο, το οποίο προστατεύει τα δόντια και τα ούλα από το σχηματισμό βακτηριακής πλάκας κι ενδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών.

  • Δεν αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσα σας αρκετά συχνά

Δεν είναι μόνο ότι η παλιά οδοντόβουρτσα παύει με τον καιρό να γίνεται αποτελεσματική, αλλά υποβοηθά με τις φθαρμένες της επιφάνειες την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Οι οδοντόβουρτσες πρέπει να αλλάζονται κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.

  • Κάνετε υπερβολική λεύκανση των δοντιών σας

Υπερβάλλον ζήλος στη λεύκανση των δοντιών σας μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία τους. Πριν από τη χρήση ενός προϊόντος λεύκανσης, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας. Αυτός/ή μπορεί να σας συμβουλεύσει για τη σωστή χρήση των προϊόντων αυτών, καθώς και τον τύπο του συστήματος λεύκανσης που θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

  • Χρησιμοποιείτε μια σκληρή οδοντόβουρτσα

Μια σκληρή οδοντόβουρτσα ταυτόχρονα με μία «άγαρμπη» τεχνική βουρτσίσματος μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα ούλα σας. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και απαλά βουρτσίζετε τα δόντια σας σε μια γωνία 45 μοιρών, με κυκλική κίνηση. Η κίνηση «πίσω- μπρος», ενδέχεται να οδηγήσει τα ούλα στο να υποχωρήσουν, και να εκθέσει τη ρίζα του δοντιού, καθιστώντας τα δόντια εξαιρετικά ευαίσθητα.

Photo: T.J.Lentz

Βασίλης Βασιλείου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, έπαιξα μπάλα στην αυλή της Αγίας Σοφίας, μπάσκετ στην Ικτίνου. Αγαπώ τα ταξίδια, ιδιαίτερα όσα δεν έχω κάνει ακόμα, το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Côte-d'Or και το Barolo. Έχω τερματίσει Ironman Triathlon Full Distance και όταν δεν εργάζομαι στο φαρμακείο μου, στην οδό Μητροπόλεως 113 στη Θεσσαλονίκη, θα με πετύχετε να προετοιμάζομαι για τον επόμενο, κατά πάσα πιθανότητα αδιανόητο, αθλητικό στόχο.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας