Κοντινά μέρη για τις τελευταίες εξορμήσεις

Είναι λογικό να δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε πως… τα κεφάλια μέσα και διακοπές τέλος. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα, ακόμη και τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες επιβάλλουν μερικές εξορμήσεις ακόμη. Διαβάστε, λοιπόν, εδώ μερικούς προορισμούς που ενδείκνυνται για ένα ακόμη καλοκαιρινό Π-Σ-Κ!

Αν ξεκινάς από βόρεια, δε θα χαλάσουμε τα στερεότυπα και θα σου πούμε πως όντως σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Ωστόσο, προτίμησε για την τελευταία σου εξόρμηση κάτι διαφορετικό και λίγο πιο μακρινό, όπως το τρίτο πόδι και την Ιερισσό ή τη βόρεια πλευρά της Χαλκιδικής όπως είναι ο Παρθενώνας. Φυσικά, μην ξεχνάς πως μπορείς πολύ εύκολο να προσεγγίσεις την Αμμουλιανή και το Διάπορο!

Για να κάνεις κάτι διαφορετικό, προτίμησε την Καβάλα! Εκεί θα θαυμάσεις την πανέμορφη παλιά πόλη με πλακόστρωτα δρομάκια που μυρίζουν ιστορία. Η πόλη της Μακεδονίας, τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει όλο και περισσότερα σύγχρονα στέκια, ενώ οι παραλίες στα κοντινά χωριά θα σε αποζημιώσουν. Αν είσαι για τα… πανηγύρια, ενημερώσου πριν πας γιατί σε κάποιο χωριό όλο και κάτι θα βρεις. Εννοείται πως από την Καβάλα μπορείς πάρα πολύ εύκολα να πας στη Θάσο, το νησί που αγαπούν να προτιμούν οι βορειοελλαδίτες.

Στις Σποράδες με το πλοίο! Ευκόλως προσβάσιμα, τρία είναι τα νησιά των Σποράδων που θα σε μαγέψουν: Σκιάθος για όσους προτιμούν τα πάρτυ, Σκόπελος κυρίως για τα ζευγάρια και Αλόννησος για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο ήσυχο. Τα τρία αυτά νησιά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κυκλαδονήσια και αποτελούν εγγύηση για μια σύντομη απόδραση!

Αν πάλι θες κάτι ορεινό, εκτός από το πανέμορφο Πήλιο, μπορείς να προτιμήσεις το Μέτσοβο ή τα επιβλητικά Μετέωρα. Εκεί σε περιμένουν η γαλήνη κι ένα περιβάλλον που θα σε αποζημιώσει λίγο πριν το στρες της νέας σεζόν.

Για όσους βρίσκονται νότια, η Πελοπόννησος αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι οι ιδανικές λύσεις. Ξεκινάμε;

Σπέτσες, Πόρος και Ύδρα, με τα δύο πρώτα προσβάσιμα σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με αυτοκίνητο, είναι οι ιδανικές επιλογές για ένα Π-Σ-Κ μετά τη δουλειά. Σπάνια ομορφιά, εξαιρετικό φαγητό, οικείος κόσμος και παραλίες ιδανικές για τις τελευταίες βουτιές.

Από την άλλη, κάθε μέρος της Πελοποννήσου κρύβεια μια δική του ομορφιά. Αν προτιμάς κάτι πιο κοντινό, η Καλαμάτα είναι ένας από τους τοπ προορισμούς για καλοπέραση.

Διάβασε και μερικά ακόμη μέρη που μπορείς εύκολα να πας διακοπές: https://www.vforlife.gr/4-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82/

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας