Καφέ για τους πρωτοετείς

Τι καλύτερο από το να ξεκινάς τη Φοιτητική σου ζωή σε μια καινούρια πόλη (ή στην πόλη που μεγάλωσες, φυσικά, αν πέρασες ως φοιτητής σε κάποια από τις σχολές της); Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο ωραίες φοιτητικές πόλεις. Στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους συναντάει κανείς παρέες με μεγάλο αριθμό ατόμων και αμέσως επιστρέφει στα φοιτητικά του χρόνια. Τότε που ο ελάχιστος αριθμός ατόμων για έναν καφέ ήταν το 5. Ο μέγιστος; Θα σας γελάσω.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια καφέ είναι αυτά που είναι ιδανικά για τους πρωτοετείς φοιτητές; Στην εποχή μου (εντάξει λίγα χρόνια πριν), το Top στέκι ήταν ένα μαγαζί που λεγόταν «Πτυχίο». Επειδή, όμως, πήρα ήδη πτυχίο δεν μπορώ να ξαναπάω εκεί, οπότε δεν θα το προσθέσω.

Harry’s Spot

Δεν νοείται φοιτητική παρέα που θέλει να κάνει bonding, να μην προτιμήσει τα επιτραπέζια μεν, του Harry’s Spot δε. Ένας τοίχος γεμάτος επιτραπέζια που πολύ δύσκολα θα βρεις σε κάποιο σπίτι ή κάποιο άλλο μαγαζί. Με ιδιαίτερα ροφήματα και φυσικά άπλετο χώρο για τις μεγάλες μαζώξεις των πρωτοετών φοιτητών (και όχι μόνο). Τα δυο τους μαγαζιά θα τα βρείτε Αγγελάκη 8Α και Θεοτοκά 7 (Πλατεία ΧΑΝΘ).

Snob

Στην καρδιά της Ναυαρίνου το Snob κοσμεί εδώ και αρκετά χρόνια την περιοχή, με το, επίσης, γεμάτο βασικά επιτραπέζια χώρο του. Ιδανικό για όσους ξέρουν να παίζουν Tichu αλλά και για όσους ανυπομονούν να μάθουν. Με μεγάλα τραπέζια και άπειρες καρέκλες, κάθε μάζωξη των πρωτοετών φοιτητών μπορεί να καλυφθεί. Θα το βρείτε Πλ. Ναυαρίνου 14.

Ηλιοτρόπιο

Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται το Ηλιοτρόπιο. Ένα μαγαζί με ιστορία στη Θεσσαλονίκη, που πριν λίγα χρόνια μετακόμισε στην Πλατεία Ναυαρίνου, χωρίς όμως να χάσει το ιδιαίτερο στιλ του. Ωραία αισθητική, μεγάλος κατάλογος και φυσικά επιτραπέζια. Το πάνω μέρος του μαγαζιού ενδείκνυται για μεγάλες μαζώξεις των φοιτητών, εργασίες κλπ. Θα το βρείτε Πλ. Ναυαρίνου 14.

Candybar

Αν δεν το έχεις επισκεφτεί, έχεις χάσει το πιο πολύχρωμο και μοναδικό μαγαζί της Αγίας Σοφίας. Το Candybar, εκτός από τα γλυκά του, φημίζεται και για τον μοναδικά μεγάλο κατάλογό του όσον αφορά τα ροφήματα. Σοκολάτες με ιδιαίτερες γεύσεις, που δύσκολα θα συναντήσει κανείς. Ιδανικό για πρωτοετείς φοιτητές, ειδικά το πίσω μέρος του μαγαζιού, που είναι τέλειο για μάζωξη. Θα το βρείτε Αγίας Θεοδώρας 4.

Cafe Mera

Στην καρδιά του κέντρου, το Cafe Mera προσφέρει άπλετο χώρο, τηλεοράσεις για… αγώνες που θέλετε να δείτε με τους συμφοιτητές σας και φυσικά επιτραπέζια. Ιδανικό για τον καφέ μετά τη σχολή, αφού βρίσκεται αρκετά κοντά στα δυο Πανεπιστήμια της πόλης, αλλά αντίστοιχα και πριν το μάθημα. Θα το βρείτε Αγγελάκη 18.

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας