Ιδέες για την Πρωτομαγιά εντός πόλης

Φέτος που η Πρωτομαγιά πέφτει μεσοβδόμαδα, οι επιλογές περιορίζονται για όσους δε μπορούν να… “κολλήσουν” άλλη μια ημέρα άδεια! Βρήκαμε για εσάς κοντινούς προορισμούς εντός των τοιχών της πόλης για να πιάσετε τον Μάη, όπως πρέπει.

Δάσος Κουρί

Πρόκειται για έναν μάλλον άγνωστο θησαυρό της πόλης, ιδιαίτερα για τους νεότερους. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Ασβεστοχώρι και ενδείκνυται για το ανοιξιάτικο πικ νικ, ακόμα και για ένα μακρύ περπάτημα μετά το φαγητό. Για τα παιδιά, υπάρχουν κούνιες, ενώ τα κιόσκια θα σας προσφέρουν σκιά! Μάλιστα, στην κορυφή του βουνού, θα δείτε ένα από τα ομορφότερα και ψηλότερα ηλιοβασιλέματα της πόλης!

Φράγμα Θέρμης

Δε μπορεί να λείπει από κανένα κείμενο, που αφορά σε σύντομες αποδράσεις από το κέντρο της πόλης. Κι αυτό γιατί το φράγμα της Θέρμης αποτελεί πραγματική όαση σε μια μεγάλη έκταση που ενδείκνυνται για όλες τις ηλικίες. Πάρτε το… δισάκι σας, χαζέψτε τη λίμνη και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε το δικό σας στεφάνι!

Πάρκο Νέας Ελβετίας

Για το πάρκο αυτό δε θα δυσκολευτείτε καθόλου στη μετακίνηση, καθώς βρίσκεται δίπλα στο κέντρο της πόλης, στο τέρμα της Χαριλάου! Υστερεί, ίσως, σε πράσινη… κληρονομιά από τα προαναφερθέντα μέρη, ωστόσο αποτελεί σίγουρα ένα σημείο αναψυχής αν δε θέλετε να ταλαιπωρηθείτε!

Πλατανάκια

Δημοφιλές μέρος για όλους τους λάτρεις του πικ νικ στην πόλη! Στο δρόμο προς Χορτιάτη, μετά το Πανόραμα, τα Πλατανάκια αποτελούν όαση και το σημείο θυμίζει πάρκο μιας άλλη δεκαετίες, κυρίως λόγω του κόσμου που συρρέει εκεί ειδικά σε τέτοιες περιστάσεις. Προτιμήστε το, λοιπόν, αν θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε με άλλους συντοπίτες ή ακόμα και τουρίστες αλλά αποφύγετε το αν η ησυχία είναι το ζητούμενο σας!

Χορτιάτης

Το πιο ψηλό σημείο της πόλης είναι γεμάτο πράσινα μέρη που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να βρείτε το δικό σας αγαπημένο! Εδώ, μπορείτε να μαζευτείτε για να γευματίσετε με τα ταπεράκια σας σε ένα παραδοσιακό σημείο, καθώς και να γνωρίσετε τα τρία τεράστια πλατάνια στα οποία μπορείτε να ξαποστάσετε και να βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες σας!

+Αν είστε φαν της εκδρομής κι έχετε όρεξη για ανοιξιάτικη ημερήσια εξόρμησα τότε τα τοπ κοντινά μέρη είναι ο Άγιος Νικόλαος της Νάουσας και γιατί όχι, τα χωριά της Πιερίας.

Καλή Πρωτομαγιά!

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας