Εύκολοι συνδυασμοί για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Μπορεί η 25η Μαρτίου να έχει συνδυαστεί με παρελάσεις, αυτό όμως που έρχεται στο μυαλό όλων των καλοφαγάδων στο άκουσμα αυτής της ημέρας είναι φυσικά ο μπακαλιάρος. Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, πιο συγκεκριμένα! Δεν είναι, όμως, η σκορδαλιά το μόνο συνοδευτικό, που ταιριάζει τέλεια με τον μπακαλιάρο, ειδικά αν δεν σας αρέσει. Πάρτε μερικές ιδέες, για να απολαύσετε με ιδιαίτερο τρόπο τον μπακαλιάρο σας!

Στο τραπέζι σας μπορείτε αρχικά, να έχετε έτοιμες ψητές ντομάτες με μυρωδικά οι οποίες σε συνδυασμό με μια νηστίσιμη πατατοσαλάτα θα δώσει μια τελείως διαφορετική γεύση στον μπακαλιάρο σας. Η σκορδαλιά δεν είναι απαραίτητο να λείπει, ταιριάζει! Παράλληλα, προτιμήστε πικάντικη σαλάτα από καρότο, ενώ μπορείτε να δώσετε μια πιο gourmet υφή στο τραπέζι, με μανιτάρια στο τηγάνι.  Από σαλάτες, επίσης, μπορείτε να ετοιμάσετε φασόλια μαυρομάτικα, σαλάτα σπανάκι με κρέμα βαλσάμικου, λάχανο με λευκό ρεπάνι, παντζάρια ή πράσινη σαλάτα, που δεν ξεφεύγουν πολύ σε γεύση!

Δεδομένου ότι ο μπακαλιάρος είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια, δεν μπορείτε να τον αποφύγετε. Την σκορδαλιά, όμως, μπορείτε να την περιορίσετε! Επενδύστε σε μια σαλάτα με κουνουπίδι ή μπρόκολο (ή και τα δυο μαζί, ταιριάζουν πολύ), ενώ μπορείτε να γεμίσετε τα πιάτα σας με διάφορους μεζέδες, όπως χταπόδι κρασάτο, πλιγούρι με λιαστές ντομάτες, ζοχούς βραστούς & σουπιές με ελιές και μάραθο.

Κι επειδή είμαστε ακόμη σε κλίμα Σαρακοστής, μην ξεχνάτε πως αυτή την ημέρα ταιριάζουν και όλα τα πιάτα της Καθαράς Δευτέρας, για ακόμη περισσότερη ποικιλία!

Για όλους εσάς που δεν σας αρέσει το κουρκούτι, ή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό, μπορείτε να μαγειρέψετε μια επιπλέον σκορδαλιά, η οποία αποτελείται από αμύγδαλο και τρυφερές πατάτες baby, πασπαλισμένες με ποικιλία αποξηραμένων μπαχαρικών.

Όποιο μενού και να ακολουθήσετε, μη ξεχνάτε το γλυκό! Ένας πολίτικος χαλβάς, ένας χαλβάς Φαρσάλων, ένα σιροπιαστό κέικ, μια γλυκιά πίτα με ταχίνι είναι μερικές ιδανικές επιλογές για να ολοκληρώσετε μια πολύ όμορφη ημέρα. Τέλος, προσέξτε ώστε να προσαρμόζετε τις δόσεις από κάθε συνταγή ανάλογα με τους καλεσμένους σας! Δε θέλετε να αφήσετε κάποιον παραπονεμένο!

Καλή σας όρεξη!

*Έξτρα tip: Aν τελικά επιλέξετε να φάτε σκορδαλιά, μπορείτε να διώξετε τη μυρωδιά του σκόρδου από τον ουρανίσκο σας με πολύ απλούς τρόπους: Αρχικά, μπορείτε να μασήσετε φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού ή να φάτε λίγο ελληνικό καφέ ωμό. Παράλληλα, ένα καρφάκι γαρύφαλλο, το οποίο μπορείτε να κρατήσετε στο στόμα σας, ή φύλλα φασκόμηλου μπορούν να έχουν αποτελεσματική δράση!

Photo: https://akispetretzikis.com

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας