Γιώργος Βλαχάκης. Ένας ζωγράφος εκπαιδευτικός.

H ζωγραφική του Γιώργου Βλαχάκη, ανάμεσα στα ιλουστρασιόν γρήγορα αυτοκίνητα, τη Νέα Υόρκη και τους καπνούς της Τζαζ δεν μπορεί να μην σου θυμίζει κάπου τη μοναξιά του Edward Hopper.

Με θεματολογία την ανθρώπινη φιγούρα και κίνηση, μιας και η μεγαλύτερες του επιρροές προέρχονται από τις σπουδές του επάνω στο γυμνό μοντέλο που απαιτεί αυστηρότητα και αναφορά της ανθρώπινης φιγούρας.

«Η επαφή με τη νεότερη γενιά σε βάζει σε ένα κόσμο νέων ιδεών και αντιλήψεων. Η συνεργασία με τους μαθητές, η μετάδοση γνώσεων σε αυτούς  και η προσπάθεια μου να ξεκλειδώσω τη φαντασία τους, έχει για εμένα αξία ανεκτίμητη», σημειώνει ο Γιώργος Βλαχάκης, επαγγελματίας ζωγράφος  και παράλληλα εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Το καλύτερο κομμάτι του επαγγέλματός μου είναι το δημιουργικό, είτε μέσα από την πρωινή μου εργασία ως εκπαιδευτικός είτε μέσα από την τέχνη μου. Η ενασχόληση μου προσωπικά με τη ζωγραφική με ηρεμεί και με μεταφέρει σε έναν άλλο τόπο όπου μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα».

«Τα θέματα που ασχολούμαι και δουλεύω είναι περισσότερο προσωπογραφίες, με κάποιες εξαιρέσεις που κάνω σε ιδιωτικές παραγγελίες όπου  τα θέματα είναι εντελώς διαφορετικά». 

Οι ζωγραφικοί πίνακες του Γιώργου Βλαχάκη  κοσμούν το εστιατόριο Papillon Bistrot, στο Νέο Ψυχικό. Τα έργα έχουν μια ιδιαίτερη θεματολογία και διαφορετικότητα. Οι περισσότερες εικόνες πηγάζουν από στιγμές ταινιών της μουσικής τζαζ όπως και από πρωταγωνιστές σε ταινίες που αναφέρονται σε μια διαφορετική εποχή, με ποικιλία στην θεματολογία και ρετρό αίσθηση που ταιριάζει απόλυτα στον χώρο.

Ένα σύντομο βιογραφικό: Ο Γιώργος Βλαχάκης σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο εργαστήριο του Βαγγέλη Δημητρέα, αποφοίτησε ως Αριστούχος και στη συνέχεια πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα (Μεταπτυχιακό στην Συντήρηση Έργων Τέχνης στην Πολυτεχνική Σχολή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ) και στο Εξωτερικό (MASTER OF ARTS: in fine art painting – σημερινή ονομασία University of Arts London).

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Γιώργο Βλαχάκη επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, καθώς και τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram

Βασίλης Βασιλείου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, έπαιξα μπάλα στην αυλή της Αγίας Σοφίας, μπάσκετ στην Ικτίνου. Αγαπώ τα ταξίδια, ιδιαίτερα όσα δεν έχω κάνει ακόμα, το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Côte-d'Or και το Barolo. Έχω τερματίσει Ironman Triathlon Full Distance και όταν δεν εργάζομαι στο φαρμακείο μου, στην οδό Μητροπόλεως 113 στη Θεσσαλονίκη, θα με πετύχετε να προετοιμάζομαι για τον επόμενο, κατά πάσα πιθανότητα αδιανόητο, αθλητικό στόχο.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας