Γιατί το καλοκαίρι είναι η εποχή των χωρισμών;

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και συγκεκριμένα οι διακοπές, έχει παρατηρηθεί στα φρέσκα ζευγάρια –συνήθως- ότι είτε χωρίζουν είτε η σχέση τους γίνεται πιο δυνατή. Η ξενοιασιά, οι πολυήμερες διακοπές σε τροπικούς και νησιώτικους προορισμούς, οι έξοδοι στα summer στέκια και οι συναντήσεις με παλιούς έρωτες έρχονται να συνθέσουν ένα πολύπλοκο παζλ πειρασμών, στο οποίο πολλοί δεν καταφέρνουν να αντισταθούν. Φυσικά, όσο περισσότερο έχει μείνει μαζί ένα ζευγάρι, τόσο πιο δύσκολο –συνήθως πάλι- είναι ο μεταξύ τους δεσμός να «σπάσει», καθώς ο καθένας έχει πολλά περισσότερα να χάσει, θα ξεπεράσει πολύ πιο δύσκολα έναν ενδεχόμενο χωρισμό και θα νιώσει περισσότερες τύψεις.

Στα αγγλικά μάλιστα, υπάρχει ο όρος “cuffing season”, το οποίο βγαίνει από το cuff (που σημαίνει «χειροπέδες) και χαρακτηρίζει τον χειμώνα ως περίοδος που οι περισσότεροι αναζητούν σύντροφο. Συγκεκριμένα, το online λεξικό Urban Dictionary του δίνει την εξής σημασία: «Κατά τη διάρκεια τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, ακόμα και οι άνθρωποι που συνήθως προτιμούν να είναι single ή να έχουν πολλές ερωτικές περιπέτειες, βρίσκουν τον εαυτό τους να αναζητεί ό,τι κι ο υπόλοιπος κόσμος, να δεθούν με μια σοβαρή σχέση. Ο κρύος καιρός και οι εσωτερικές δραστηριότητες προκαλούν μοναξιά στο άτομο, το οποίο στη συνέχεια ψάχνει απεγνωσμένα παρέα». Έτσι, μόλις ο καιρός ζεστάνει και ξεκινήσουν τα beach parties και οι εκδρομές… ο κίνδυνος παραμονεύει!

Μάλιστα το Men’s Health ρίχνει μεγάλο μέρος των ευθυνών και στον ήλιο! Το εξηγεί λέγοντας ότι ο φως του αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης και επομένως αυξάνει τη θετική διάθεση και τη λίμπιντο, καθώς και τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες. Το Elite Daily μάλιστα προσθέτει ότι η ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στο boost της ενέργειας, η οποία με τη σειρά της μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο δραστήριοι και να είμαστε μόνιμα σε κίνηση. Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να βλέπει κανείς κόσμο έξω να διασκεδάζει, παρά να βλέπει μαραθώνιο σειρών στο σπίτι.

Υπάρχουν όμως σημάδια για να καταλάβετε αν η σχέση σας πρόκειται να κρατήσει; Θα λέγαμε ότι το κυριότερο είναι να σκεφτείτε αν το χειμώνα το περάσατε μόνο με αγκαλίτσες στο σπίτι ή κάνατε και περισσότερα πράγματα μαζί και μοιραστήκατε προσωπικές στιγμές. Σας σύστησε στους φίλους του και σας έδωσε να καταλάβετε ότι δεν είστε απλά περαστική; Επίσης, αν σας συμπεριλαμβάνει στα σχέδιά του και σας ρωτά συνέχεια «εσύ τι θα κάνεις;» ίσως θέλοντας να σας προτείνει να κάνετε κάτι μαζί επίσης είναι καλό σημάδι! Επίσης, σίγουρα θα το νιώθετε κι εσείς μέσα αν οι δυο σας ήσασταν meant-to-be ή απλώς παρέα ο ένας για τον άλλο για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και ανοίξτε του ξεκάθαρη κουβέντα, δεν είναι κακό. Καλύτερα να ξέρετε από πριν τι σας γίνεται, ώστε να πάρετε τα ανάλογα μέτρα!

Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος

Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ενημερώνομαι διαρκώς για ό,τι αφορά το style, beauty και lifestyle χώρο. Συντάκτης από το 2012, με αδυναμία στις αμερικανικές σειρές και το σινεμά, τα μικρά καφέ και τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας