Βασικές συμβουλές και προϊόντα για τον θηλασμό

Το Α και το Ω στη φροντίδα του μωρού τον πρώτο καιρό είναι ο θηλασμός. Δεν είναι κάποια πολύπλοκη διαδικασία, ωστόσο αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό. Έτσι, υπάρχουν ορισμένα tips για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διάθεση και σωματική υγεία

Αρχικά, η διάθεση της μαμάς είναι καθοριστική, καθώς με τον θηλασμό δημιουργείται ακόμα ένας δυνατός δεσμός με το μωρό. Η καλή διάθεση ευνοεί το δέσιμο και συνάμα την ψυχολογία και των δύο, καθώς η θετική διάθεση μεταφέρεται από τον έναν στον άλλο.

Εξίσου σημαντική είναι και η ψυχική και σωματική υγεία της μαμάς. Δεν θα πρέπει να παραμελούμε τον εαυτό μας και κυρίως το σώμα μας, γιατί ένα δυνατό σώμα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στο θηλασμό. Οι βιολογικές αλλαγές που υφίσταται το σώμα μετά τη γέννα είναι σαν «εκρήξεις» και έτσι πρέπει όσο το δυνατόν πιο ομαλά να επανέλθει στα φυσιολογικά του. Ξεκούραση, λοιπόν, σωστή διατροφή και καλή ψυχολογία. Τέλος, κατά τη διάρκεια του θηλασμού το σώμα σας θα είναι καλό να βρίσκεται σε ηρεμία, εφόσον οι δονήσεις που στέλνονται στο μωρό που είναι ξαπλωμένο πάνω σας το επηρεάζουν άμεσα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρούμε τον θηλασμό καθήκον ή ρουτίνα και να πιέζουμε τον εαυτό μας, αλλά αντίθετα θα ήταν καλό να αποτελεί μια ιεροτελεστία ανάμεσα στη μαμά και το μωρό. Πρόκειται για μια «απόλαυση» και απαιτεί αρκετή ώρα ώστε να γίνει σωστά.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένα προϊόντα που μπορούν να σας διευκολύνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αρχικά, οι θηλές σιλικόνης είναι ιδανικές για όλες τις μαμάδες που έχουν μικρές ή κοντές θηλές, σε περίπτωση που δεν εφαρμόζει σωστά το στόμα του μωρού. Αρκετά συχνό φαινόμενο είναι το μωρό να δαγκώνει τις θηλές και να ερεθίζονται. Η Purelan της Medela για ερεθισμούς των θηλών είναι η καλύτερη επιλογή για να μειώσετε τα σημάδια αλλά και να καταπραΰνεται το δέρμα σας. frezylac-mommy-400gr

Ένα άλλο προϊόν που διευκολύνει τον θηλασμό είναι το θήλαστρο. Στην ουσία, αν έχετε παραπάνω γάλα μπορείτε να το τραβάτε με το θήλαστρο και στη συνέχεια να το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Τέλος, για να προετοιμάσετε καλύτερα τον οργανισμό για τον θηλασμό το FREZYLAC MOMMΥ είναι θρεπτικό γάλα σε σκόνη που συμβάλει σε μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ μπορεί να καταναλωθεί είτε ως ρόφημα ή ως σνακ. Το συγκεκριμένο προϊόν συμπληρώνει και αναπληρώνει τα αποθέματα των θρεπτικών συστατικών, ενώ παράλληλα ενισχύει την θρεπτική αξία του μητρικού γάλακτος.

Photo: Klinikum Plus

Νικόλ

Αγαπάω τα αστυνομικά βιβλία και τα ωραία κάδρα. Φωτογραφίζω τους πάντες και τα πάντα ενώ απολαμβάνω φαγητά, γλυκά και κλασικές ταινίες. Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω και ξεχωρίζω από τις κατσαρές μου μπούκλες.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας