Αφιέρωμα τριχόπτωση: βάλε ΣΤΟΠ

Ακολουθούν 3+1 συμβουλές, που ίσως σας βοηθήσουν να προλάβετε την ανεπιθύμητη αραίωση.

  1. Βρείτε την αιτία

Επιστήμονες συμβουλεύουν να εμβαθύνετε στο λόγο για τον οποίο ενδέχεται να χάνετε τα μαλλιά σας, καθώς αυτό μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα, ορμονικές επιπλοκές ή άστατες διατροφικές συνήθειες. Η διακεκριμένη ιατρός και ιδρύτρια της “Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology”, Carolyn Jacob τονίζει ότι ζητήματα υγείας, όπως οι επιπλοκές στο θυρεοειδή, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή η ανεπαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων, ίσως να προκαλούν τριχόπτωση ή αποδυναμώνουν την τρίχα. Γι’αυτό, λοιπόν, μην υποθέσετε αμέσως ότι η αραίωση που παρατηρείτε σχετίζεται με γενετικούς παράγοντες, αλλά επισκεφτείτε το δερματολόγο σας, ώστε να καταλήξετε σε βέβαιο συμπέρασμα και να απαριθμήσετε τις επιλογές σας.

  1. Προσοχή στη διατροφή σας

Για να προλάβετε την τριχόπτωση, καλό θα ήταν να δώσετε περισσότερη προσοχή στο καθημερινό διατροφολόγιό σας. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, είναι απαραίτητη για την επεξεργασία και παραγωγή του κολλαγόνου στην τελική μορφή του, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού (το ικρίωμα όπου στηρίζονται οι υπόλοιποι ιστοί, όπως αυτός της τρίχας). Μεταξύ άλλων, οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C είναι τα πορτοκάλια, οι πιπεριές και οι ντομάτες.

  1. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Μπορεί να σας χαλαρώνει το πολύ ζεστό νερό στο ντουζ και μια συγκεκριμένη λακ να διαμορφώνει τέλεια το σχήμα που θέλετε να έχουν τα μαλλιά σας, ίσως όμως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε ορισμένες συνήθειές σας. Το μπάνιο με καυτό νερό αφυδατώνει και αποδυναμώνει την τρίχα, ενώ καλό είναι να αποφεύγετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο, καθώς οι πόροι του δέρματος της κεφαλής είναι ακόμα ανοιχτοί και είναι ευκολότερο να μείνει η τρίχα… στη χτένα! Επιπλέον, φροντίζετε να αφαιρείτε τα προϊόντα styling μαλλιών όταν γυρίζετε στο σπίτι και προτιμήστε όσα δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, το οποίο απορροφά όλη τη φυσική υγρασία των μαλλιών σας

+1. Επαναστατικός συνδυασμός

Αν έχετε ήδη παρατηρήσει σημάδια αραίωσης στα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την λοσιόν Neoptide της Ducray, η οποία στοχεύει στην αύξηση της πρωτεΐνης WNT και χρησιμοποιεί έναν πρωτοποριακό συνδυασμό eptidoxyl-4 και μονολαουρίνης. Το Peptidoxyl-4 διεγείρει τη μικροκυκλοφορία για να επαναφέρει ικανοποιητικό απόθεμα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στον βολβό της τρίχας, ενώ η μονολαουρίνη μειώνει τη μη-φυσιολογική συγκέντρωση της τεστοστερόνης, αποτρέποντας την επιτάχυνση του κύκλου ζωής της τρίχας και την αραίωση των μαλλιών. Έτσι, ομαλοποιείται ο κύκλος ζωής της τρίχας και καταστέλλεται η τριχόπτωση.

Μάρθα Οστιούνη

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη χαρά ζω πλέον στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για διάφορα θέματα καθώς επίσης και με τη διαχείριση λογαριασμών social media για διάφορες εταιρείες. Τον ελεύθερο μου χρόνο δαμάζω τις μπούκλες μου πίνοντας λευκό κρασί σε μικρά μέρη.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας