Αποτρίχωση και άνδρες: Πότε μας αφορά!

Συμβουλές για το λεγόμενο manscaping

Πρόσωπο

Είτε είστε μουσάτοι, είτε clean cut τα μούσια θέλουν συνεχή περιποίηση, ειδικά αν είστε από τους άνδρες που θέλουν να προσέχουν την εμφάνισή τους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι εκτιμάται πως ο μέσος άνδρας περνάει συνολικά έξι μήνες της ζωής του περιποιούμενος τα γένια του! Αν είστε από εκείνους που προτιμούν το ξυράφι ή τους το επιβάλλουν στη δουλειά, τότε φροντίστε να ενυδατώνεται το δέρμα σας κάθε φορά που τελειώνετε το ξύρισμα. Αποφύγετε τα after shave και προτιμήστε μια πλούσια, ενυδατική κρέμα. Αν αγαπάτε το μούσι σας, τότε καλύτερα να επισκέπτεστε συχνά ένα barber shop για να δείτε σχήμα και να μη μοιάζετε με… ναυαγό!

Στήθος, πλάτη

Αν και το ιδανικότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι το laser, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην υπάρχει η οικονομική δυνατότητα γι’αυτό, οπότε προτιμήστε το κερί. Καλύτερα να αποφύγετε το ξύρισμα σε αυτά τα σημεία, καθώς μιλάμε για μεγάλες επιφάνειες και είναι πολύ πιο εύκολο να ερεθίσετε και να μην φροντίσετε την περιοχή όπως πρέπει. Κλείστε ραντεβού σε ένα κέντρο αισθητικής ή ζητήστε από ένα κοντινό σας πρόσωπο να σας βοηθήσει, το οποίο να ξέρει τι κάνει. Το ζεστό κερί χρειάζεται ειδικό χειρισμό, το ίδιο και οι έτοιμες ταινίες αποτρίχωσης. Επίσης όταν τραβήξτε τις ταινίες, μαζί με τις τρίχες σας, σίγουρα θέλετε αυτό να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται από έμπειρα χέρια. Όσο πιο αργά τόσο πιο ανώδυνα.

Μασχάλες

Αν και δεν υπάρχει κανόνας για τη συγκεκριμένη περιοχή, πολλοί είναι οι άνδρες που προτιμούν μηδέν τριχοφυΐα στη περιοχή. Ενδεικτική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε το γνωστό ανδρικό περιοδικό Men’s Health, η οποία ρώτησε τους αναγνώστες του αν συνηθίζουν να κάνουν αποτρίχωση στις μασχάλες και η πλειοψηφία απάντησε ναι. Θεωρητικά, αυτό ευνοεί και την αποφυγή συγκέντρωσης βακτηρίων στην περιοχή. Αν είστε αρνητικοί, τότε μπορείτε απλώς να κάνετε ένα ελαφρύ τριμάρισμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό από τις τρίχες που φαίνονται έξω από τη μπλούζα, όταν θα σηκώσετε τα χέρια σας.

Πόδια

Οκ, αν είστε αθλητής δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεστε, καθώς το ξύρισμα στα πόδια λειτουργεί αναλογικά με την αεροδυναμική, ενώ ευνοεί και την πιο γρήγορη επούλωση επιφανειακών τραυματισμών. Αλλά τι συμβαίνει με τον υπόλοιπο ανδρικό πληθυσμό; «Οι περισσότεροι άνδρες δεν ενδιαφέρονται να ξυρίσουν εντελώς τα πόδια τους, αλλά περιορίζουν τη τριχοφυΐα με ένα trimmer, ώστε να μην είναι πολύ πυκνή» τονίζει ο Aaron Marino, διακεκριμένος image maker για άνδρες. Το ίδιο νομίζω μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς.

Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος

Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ενημερώνομαι διαρκώς για ό,τι αφορά το style, beauty και lifestyle χώρο. Συντάκτης από το 2012, με αδυναμία στις αμερικανικές σειρές και το σινεμά, τα μικρά καφέ και τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Χωρίς σχόλια

Το σχόλιο σας